• TB KONSERWANT DO KUL

Symbol: TB12362
Brak towaru
39,90 zł
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15,00 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Kurier 15,00 zł
DPD kurier 15,00 zł
Kurier (Pobranie) 19,00 zł
DPD kurier (pobranie) 19,00 zł
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon
Sposób użycia: Dozowanie:

7% na 1 kg gotowego ciasta (1 kg suchego miksu plus 12 jajek to około 1,6 kg gotowej masy - ilość konserwantu 110 g). Konserwant miesza się z jajkami lub wodą, a następnie wyrabia ciasto, roluje i gotuje kulki. Po ugotowaniu należy je suszyć w przewiewnym miejscu przez około 72 godziny, potem można je zamknąć w plastikowym worku i przechowywać przez okres 12 miesięcy. Długość przechowywania kulek w stanie zdatnym do użycia zależy od kilku czynników:

- ilość użytego konserwantu można ograniczyć do dawki 3-4 %, a czas suszenia skrócić do kilku godzin, tak przygotowane kulki będą świeże przez ok. 2-3 tygodnie;
- w zależności od miksu także zmienia się czas przechowywania kulek, gorzej konserwują się miksy oparte na mączkach rybnych i z proteinami mlecznymi;
- warunki przechowywania także wpływają na czas konserwacji, kulki przechowywane w chłodnym miejscu, w stałej temperaturze dłużej zachowają świeżość.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.