• TB KONSERWANT DO KUL

Symbol: TB12362
39.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Kurier 15
DPD kurier 15
Kurier (Pobranie) 19
DPD kurier (pobranie) 19
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 609883020

Zostaw telefon
Sposób użycia: Dozowanie:

7% na 1 kg gotowego ciasta (1 kg suchego miksu plus 12 jajek to około 1,6 kg gotowej masy - ilość konserwantu 110 g). Konserwant miesza się z jajkami lub wodą, a następnie wyrabia ciasto, roluje i gotuje kulki. Po ugotowaniu należy je suszyć w przewiewnym miejscu przez około 72 godziny, potem można je zamknąć w plastikowym worku i przechowywać przez okres 12 miesięcy. Długość przechowywania kulek w stanie zdatnym do użycia zależy od kilku czynników:

- ilość użytego konserwantu można ograniczyć do dawki 3-4 %, a czas suszenia skrócić do kilku godzin, tak przygotowane kulki będą świeże przez ok. 2-3 tygodnie;
- w zależności od miksu także zmienia się czas przechowywania kulek, gorzej konserwują się miksy oparte na mączkach rybnych i z proteinami mlecznymi;
- warunki przechowywania także wpływają na czas konserwacji, kulki przechowywane w chłodnym miejscu, w stałej temperaturze dłużej zachowają świeżość.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.